Primer dobre prakse

Dlabs d.o.o.

Zagonsko podjetje D.Labs zagotavlja podporo ustanoviteljem zagonskih podjetij v zgodnji fazi razvoja njihovega izdelka in pridobivanja strank. Direktor in hkrati soustanovitelj podjetja je Jaka Levstka, ki podjetje vodi iz Londona, kjer ustvarijo največ prihodkov. V Sloveniji, kjer je večina zaposlenih, pa ekipo vodi soustanovitelj in partner Tilen Travnik.

»Podjetnikom, ki se odločijo, da ne bodo zgradili lastne tehnične ekipe, s katero bi razvili aplikacijo, ki so si jo zamislili, pomagamo na najbolj ekonomsko učinkovit način izdelati prvo verzijo aplikacije, da z njo preverijo trg. Najmanjši še sprejemljiv produkt in najmanjši še vzdržen segment uporabnikov sta koncepta, ki se jih držimo in zelo pazimo, da stranki aktivno preprečimo, da bi čisto na začetku poti porabila preveč denarja za tehnologijo,« je s strani ekipe predstavljena poslovni koncept podjetja D.Labs.

Konkretno to pomeni, da njihovi razvojni inženirji ustanoviteljem zagonskih podjetij razvijejo idejo, obenem pa D.Labs poskrbi tudi za sprejemljivost produkta na trgu uporabnikov. Ravno zagotavljanje podpornih storitev je dodana vrednost podjetja, ki ga uvršča med pionirje nove industrije, t. i. start-up studiev. Njihov cilj je z optimizacijo pomagati podjetjem, da dosežejo serijo A, torej, da so pripravljena na rast, izhod na trg. Podjetniki se pogosto odločajo za prevelike začetne investicije, »vsaj dvakrat presegajo smiseln vložek in vsaj za petkrat podcenijo stroške», ugotavlja sogovornik.

Prav zaradi zanimive poslovne ideje in dobrih poslovnih rezultatov je podjetje pridobilo že dve mikroposojili iz naslova Sklada skladov, ki ga upravlja SID banka. Podjetje je tako skupno prejelo financiranje v višini 50.000 evrov.

 

»Podjetnikom, ki se odločijo, da ne bodo zgradili lastne tehnične ekipe, s katero bi razvili aplikacijo, ki so si jo zamislili, pomagamo na najbolj ekonomsko učinkovit način izdelati prvo verzijo aplikacije, da z njo preverijo trg."

Pokličite 01 200 75 14 ali nam pišite na sklad.skladov@sid.si

milijonov €
sredstev Evropske Kohezijske politike
milijonov €
sredstev posrednikov
milijonov €
sredstev za končne prejemnike
17. September 2023

Do konca leta je v okviru Sklada skladov in Sklada skladov Covid-19 na voljo skupno 93 milijonov evrov sredstev

Do konca leta  je v okviru Sklada skladov in Sklada skladov Covid-19 prek različnih finančnih instrumentov na voljo skupno 93 milijonov evrov sredstev. 

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.