Best Practices

Dlabs d.o.o.

Zagonsko podjetje D.Labs zagotavlja podporo ustanoviteljem zagonskih podjetij v zgodnji fazi razvoja njihovega izdelka in pridobivanja strank. Direktor in hkrati soustanovitelj podjetja je Jaka Levstka, ki podjetje vodi iz Londona, kjer ustvarijo največ prihodkov. V Sloveniji, kjer je večina zaposlenih, pa ekipo vodi soustanovitelj in partner Tilen Travnik.

»Podjetnikom, ki se odločijo, da ne bodo zgradili lastne tehnične ekipe, s katero bi razvili aplikacijo, ki so si jo zamislili, pomagamo na najbolj ekonomsko učinkovit način izdelati prvo verzijo aplikacije, da z njo preverijo trg. Najmanjši še sprejemljiv produkt in najmanjši še vzdržen segment uporabnikov sta koncepta, ki se jih držimo in zelo pazimo, da stranki aktivno preprečimo, da bi čisto na začetku poti porabila preveč denarja za tehnologijo,« je s strani ekipe predstavljena poslovni koncept podjetja D.Labs.

Konkretno to pomeni, da njihovi razvojni inženirji ustanoviteljem zagonskih podjetij razvijejo idejo, obenem pa D.Labs poskrbi tudi za sprejemljivost produkta na trgu uporabnikov. Ravno zagotavljanje podpornih storitev je dodana vrednost podjetja, ki ga uvršča med pionirje nove industrije, t. i. start-up studiev. Njihov cilj je z optimizacijo pomagati podjetjem, da dosežejo serijo A, torej, da so pripravljena na rast, izhod na trg. Podjetniki se pogosto odločajo za prevelike začetne investicije, »vsaj dvakrat presegajo smiseln vložek in vsaj za petkrat podcenijo stroške», ugotavlja sogovornik.

Prav zaradi zanimive poslovne ideje in dobrih poslovnih rezultatov je podjetje pridobilo že dve mikroposojili iz naslova Sklada skladov, ki ga upravlja SID banka. Podjetje je tako skupno prejelo financiranje v višini 50.000 evrov.

 

»Podjetnikom, ki se odločijo, da ne bodo zgradili lastne tehnične ekipe, s katero bi razvili aplikacijo, ki so si jo zamislili, pomagamo na najbolj ekonomsko učinkovit način izdelati prvo verzijo aplikacije, da z njo preverijo trg."

Call us at +386 1 200 75 14 or e-mail us at fof@sid.si

million €
ESIF FOUNDS
million €
Financial intermidiaries founds
million €
Founds for final recipients
22. November 2021

Portfolio guarantees for SMEs are available under the Fund of funds

Within the Fund of Funds, SID Bank is expanding access to financing for developmentally important projects for small and medium-sized enterprises with a new financial instrument, portfolio guarantees...

A
News
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.