Primer dobre prakse

Matica MB d.o.o. - 1. neposredno financiranje iz Sklada skladov

SID banka je podjetju Matica MB sofinancirala investicijo za nakup in dogradnjo poslovno-proizvodno-skladiščnega objekta v PC Komendi. Gre za prvo neposredno financiranje SID banke iz Sklada skladov, torej povratnih kohezijskih sredstev z zelo ugodno obrestno mero. Na ta način SID banka sledi strategiji spodbujanja konkurenčnosti gospodarstva, odpiranje novih delovnih mest, družbene inkluzivnosti ter trajnostnega razvoja Slovenije.

Matej Burger, direktor Matice MB d.o.o.: »Podpora banke nam je pomenila strateško hitrejše poslovne odločitve, ki so za velike projekte zelo pomembne. SID banka je upravičila vsa naša pričakovanja.«

Podjetje Matica MB d.o.o. je med vodilnimi dobavitelji pritrdilne tehnike v Sloveniji in na trgu Zahodnega Balkana. Njihovi izdelki so primerni predvsem za proizvodnjo v kovinski, elektro, avtomobilski, računalniški in strojni industriji. Sistem poslovanja je osnovan z direktno povezavo najboljših proizvajalcev v Evropi brez vmesnih posrednikov. S tem dosegajo ugodne cene, kontrolo kvalitete izdelkov in dobro strokovno podporo strankam.

 

Cilj njihovega poslovanja ni zgolj prodaja, temveč tudi pomoč pri rešitvah za izboljšanje storitev v procesu pritrjevanja in vijačenja, kjer je zahtevana in potrebna visoka kvaliteta. Leta 2012 so pridobili certifikat za "odlično malo/srednje podjetje", ki ga še vedno ohranjajo. Prav tako pa jih odlikuje standard ISO 9001:2015 ter certifikat finančne zanesljivosti. 

Zaradi prostorske stiske so se odločili za gradnjo novih skladiščno-poslovnih prostorov v Komendi. Logistično odlična lokacija jim bo omogočila večje zaloge in število zaposlenih. Prav tako pa bodo na lokaciji odprli trgovino za maloprodajo in s tem strankam zagotovili boljšo kvaliteto. »Za vsako zgodbo, kjer želiš biti še bolj prodornejši in uspešnejši so potrebni tudi finančni viri in te vire smo poiskali pri SID banki.« Po zaključku projekta se bo izboljšal delovni proces in s tem bo posledično večja tudi dodana vrednost na zaposlenega.

»Pri doseganju poslovnih ciljev nam je sodelovanje s SID banko pomagalo predvsem hitro in ugodno pridobljen kredit, ki nam je pomagal, da smo lahko hitro in uspešno zaključili projekt gradnje in s tem tudi možnost izboljšanja poslovnih pogojev.«

 

Zakaj odločitev za SID banko?: »Za SID banko sem se odločil, kot za najbolj primernega partnerja, predvsem iz razloga dobrih pogojev financiranja in odlične komunikacije z vašimi zaposlenimi. Kriterij so bili predvsem dobri kreditni pogoji.«

Nasvet drugim podjetnikom»Nasvet bi bil, da se obrnejo na SID banko, saj zaposleni v tej banki s svojim profesionalnim pristopom prisluhnejo najbolj zahtevnim vprašanjem in so resnično pripravljeni narediti vse, da je stranka zadovoljna.«

 

 

 

Sodelovanje s SID banko je zelo korektno. Zaposleni so zelo fleksibilni in znajo odgovoriti na vsako zastavljeno vprašanje, ki jih je pri pridobivanju kredita res veliko. So hitri in odzivni.

Pokličite 01 200 75 14 ali nam pišite na sklad.skladov@sid.si

milijonov €
sredstev Evropske Kohezijske politike
milijonov €
sredstev posrednikov
milijonov €
sredstev za končne prejemnike
17. September 2023

Do konca leta je v okviru Sklada skladov in Sklada skladov Covid-19 na voljo skupno 93 milijonov evrov sredstev

Do konca leta  je v okviru Sklada skladov in Sklada skladov Covid-19 prek različnih finančnih instrumentov na voljo skupno 93 milijonov evrov sredstev. 

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.