Best Practices

Beni Tehing d.o.o.

Kako poslovati in biti uspešen v panogi, v kateri  je samo v slovenskem prostoru po podatkih poslovnega portala registriranih skoraj 3.500 podjetij? V podjetju Beni Tehing d.o.o. iz Štor, ki se je v 50 letih delovanja razvilo iz kovaške obrti v industrijsko proizvodno podjetje kovinskih izdelkov, so prepričani, da brez lastnega razvoja in inovacij  v današnjem poslovnem svetu ne moreš preživeti.

»Kdor ne vlaga v razvoj in kakovost, naj se pripravi na neuspeh,« je prepričana direktorica podjetja Eva Štrlekar Markošek.

V podjetju so se vedno znali prilagoditi razmeram in potrebam trga. Tako so leta 2003, potem ko so kupili prvo peč, lahko začeli opravljati storitve toplotne obdelave kovin. Tako so pridobili nove kupce, ki so potrebovali tudi storitve strojne obdelave. Tri leta kasneje so z nakupom podjetja, ki izdeluje strojne komponente in livarska orodja, ter z nakupom CNC strojev, svojo ponudbo zaokrožili: svojim kupcem nudijo izdelavo strojnih komponent od surovca do končnega izdelka.

»Z najsodobnejšo tehnologijo bomo lahko zadostili željam kupcev kovinskih izdelkov. Hkrati nam to omogoča, da bomo svojo dejavnost v prihodnje še bolj usmerili na tuje trge. S tem želimo postati eden od najbolj prepoznavnih proizvajalcev v regiji«, so odločeni v podjetju Beni Tehing. 

»Saj vemo, koga spremlja sreča. In če imate ob sebi še strokovnega bančnega svetovalca in ponudbo Sklada skladov, je odločitev za naložbo toliko lažja.« zaključi direktorica podjetja. 

 

 

»Kdor ne vlaga v razvoj in kakovost, naj se pripravi na neuspeh.«

Call us at +386 1 200 75 14 or e-mail us at fof@sid.si

million €
ESIF FOUNDS
million €
Financial intermidiaries founds
million €
Founds for final recipients
22. November 2021

Portfolio guarantees for SMEs are available under the Fund of funds

Within the Fund of Funds, SID Bank is expanding access to financing for developmentally important projects for small and medium-sized enterprises with a new financial instrument, portfolio guarantees...

A
News
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.