Best Practices

Beni Tehing d.o.o.

Kako poslovati in biti uspešen v panogi, v kateri  je samo v slovenskem prostoru po podatkih poslovnega portala registriranih skoraj 3.500 podjetij? V podjetju Beni Tehing d.o.o. iz Štor, ki se je v 50 letih delovanja razvilo iz kovaške obrti v industrijsko proizvodno podjetje kovinskih izdelkov, so prepričani, da brez lastnega razvoja in inovacij  v današnjem poslovnem svetu ne moreš preživeti.

»Kdor ne vlaga v razvoj in kakovost, naj se pripravi na neuspeh,« je prepričana direktorica podjetja Eva Štrlekar Markošek.

V podjetju so se vedno znali prilagoditi razmeram in potrebam trga. Tako so leta 2003, potem ko so kupili prvo peč, lahko začeli opravljati storitve toplotne obdelave kovin. Tako so pridobili nove kupce, ki so potrebovali tudi storitve strojne obdelave. Tri leta kasneje so z nakupom podjetja, ki izdeluje strojne komponente in livarska orodja, ter z nakupom CNC strojev, svojo ponudbo zaokrožili: svojim kupcem nudijo izdelavo strojnih komponent od surovca do končnega izdelka.

»Z najsodobnejšo tehnologijo bomo lahko zadostili željam kupcev kovinskih izdelkov. Hkrati nam to omogoča, da bomo svojo dejavnost v prihodnje še bolj usmerili na tuje trge. S tem želimo postati eden od najbolj prepoznavnih proizvajalcev v regiji«, so odločeni v podjetju Beni Tehing. 

»Saj vemo, koga spremlja sreča. In če imate ob sebi še strokovnega bančnega svetovalca in ponudbo Sklada skladov, je odločitev za naložbo toliko lažja.« zaključi direktorica podjetja. 

 

 

»Kdor ne vlaga v razvoj in kakovost, naj se pripravi na neuspeh.«

million €
ESIF FOUNDS
million €
Financial intermidiaries founds
million €
Founds for final recipients

Call us at +386 1 200 75 14 or e-mail us at fof@sid.si

24. November 2017

SID Bank has been appointed as the manager of the Fund of Funds

On 24 November 2017, the Ministry of Economic Development and Technology and SID Bank signed a financing agreement, under which the Fund of Funds was created.

A
News
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.